UNT College of Visual Arts + Design - Browse

ABOUT BROWSE FEED

Beijing National Indoor Stadium

Description: A close detail of the eastern facade is shown in this view. Text in Chinese and English is also visible in this view.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Location Info:

Beijing National Indoor Stadium

Description: The view shows the northern end of the eastern elevation of the Olympic stadium.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Location Info:

Beijing National Indoor Stadium

Description: The view shows the eastern elevation closely. The glass panes, the angle and the curvature of the roof line as well as the Beijing banner are shown.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Location Info:

Beijing National Indoor Stadium

Description: The view shows the exterior southern facade of the stadium. The Olympic rings are outside and visible in this view. Some vicinity is shown as are some pedestrians in the area.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Location Info:

Beijing National Indoor Stadium

Description: The view of the stadium is of the entire eastern elevation at some distance.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Location Info:

Central Park Nocturnal Snow II

Description: Empty sidewalk, snow covered, along Central Park is shown at night in the winter. Street lamps illuminate the empty sidewalk.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005
Creator: Ferguson, Max, 1959-
Item Type: Artwork

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: Frank Gehry designed seating for the exhibition areas.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Location Info:

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: The skylight and supporting structure consists of tubular trusses.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Location Info:

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: The facade overlooking Grange Park is clad in blue titanium panels and includes an exterior staircase.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: The sculpture exhibtion area contains objects from several cultures.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Location Info:

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: The Bailie Court room is used for special gatherings and meetings.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Location Info:

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: The Walker court includes seating with serpentine stairs overhead.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Location Info:

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: The serpentine staircase is made of plywood and is wrapped in windows.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Location Info:

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: On level two the entrance of a staircase forms from a perimeter arcade around Walker Court.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Location Info:

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: The spiral ramp descends toward the exit and gift shop.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Location Info:

Transformation: Art Gallery of Ontario

Description: Exiting from the stairs on level three leads to Bailie Court.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Location Info:

650 Apartments

Description: The view is of the apartment building in the distance with some parked cars. The facade is comprised of square shapes for windows and the laminate siding. Some yellow siding detail is also visible.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2004/2006
Creator: Ofis Arhitekti

650 Apartments

Description: The view is of the facade of one of the four apartment modules. The facade is a rich reddish brown and bright yellow with many square windows and balconies.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2004/2006
Creator: Ofis Arhitekti

Big Sweep

Description: The large sculpture depicts a broom and a dustpan. The dustpan is bright blue and the broom sweeps two pieces of white debris.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2004
Creator: Oldenburg, Claes

Evelina Children's Hospital

Description: The interior of the children's hospital includes a vaulted glass ceiling and a bright red elevator from the lobby to the fourth floor. A cafeteria is on the ground, so-called beach level, floor.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Location Info:

Evelina Children's Hospital

Description: The rear elevation detail and a view upward of the Conservatory is visible.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Location Info:

Evelina Children's Hospital

Description: Four levels of vaulted glass, steel and brick are juxtaposed.
Access: This item is restricted to UNT Community Members. Login required if off-campus.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Location Info: