A brief note about your search: All of the results matching your search query require you to be a member of the UNT Community (you must be on campus or login with university credentials for access).
Barcelona Pavilion

Barcelona Pavilion

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 1929
Creator: Mies van der Rohe, Ludwig
Description: The view is through the glass to the sculpture, Dawn, by Georg Kolbe, situated in the reflecting pool. The highly figured marble is visible behind the standing statue.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Barcelona Pavilion

Barcelona Pavilion

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 1929
Creator: Mies van der Rohe, Ludwig
Description: The view is over the reflecting pool toward the pavilion. The plinth is visible in the foreground.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Barcelona Pavilion

Barcelona Pavilion

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 1929
Creator: Mies van der Rohe, Ludwig
Description: The view is of the northeast corner exterior wall with the juxtaposition of the white travertine plinth and the highly patterned and bookended blue green marble.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Barcelona Pavilion

Barcelona Pavilion

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 1929
Creator: Mies van der Rohe, Ludwig
Description: The view is of the entry, the travertine plinth and the marble exterior wall.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Barcelona Pavilion

Barcelona Pavilion

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 1929
Creator: Mies van der Rohe, Ludwig
Description: The view is a close detail of the exterior wall showing the highly figured marble.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Barcelona Pavilion

Barcelona Pavilion

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 1929
Creator: Mies van der Rohe, Ludwig
Description: The reflecting pool is in the foreground with the pavilion in the background on an angle. The view shows the glass walls and possibility of looking through the building and beyond.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design