This system will be undergoing maintenance Tuesday, December 6 from 9AM to 12PM CST.

  You limited your search to:

  Partner: UNT College of Visual Arts + Design
 Collection: ARTsource
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The facade overlooking Grange Park is clad in blue titanium panels and includes an exterior staircase.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The sculpture exhibtion area contains objects from several cultures.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The Bailie Court room is used for special gatherings and meetings.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The Walker court includes seating with serpentine stairs overhead.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The serpentine staircase is made of plywood and is wrapped in windows.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: On level two the entrance of a staircase forms from a perimeter arcade around Walker Court.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The spiral ramp descends toward the exit and gift shop.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: Exiting from the stairs on level three leads to Bailie Court.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
650 Apartments

650 Apartments

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2006
Creator: Ofis Arhitekti
Description: The view is of the apartment building in the distance with some parked cars. The facade is comprised of square shapes for windows and the laminate siding. Some yellow siding detail is also visible.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
650 Apartments

650 Apartments

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2006
Creator: Ofis Arhitekti
Description: The view is of the facade of one of the four apartment modules. The facade is a rich reddish brown and bright yellow with many square windows and balconies.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Big Sweep

Big Sweep

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004
Creator: Oldenburg, Claes
Description: The large sculpture depicts a broom and a dustpan. The dustpan is bright blue and the broom sweeps two pieces of white debris.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: The interior of the children's hospital includes a vaulted glass ceiling and a bright red elevator from the lobby to the fourth floor. A cafeteria is on the ground, so-called beach level, floor.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: The rear elevation detail and a view upward of the Conservatory is visible.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: Four levels of vaulted glass, steel and brick are juxtaposed.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: The ceiling supports and construction components are visible outside and above the patients' rooms.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: A portion of the facade and main entrance are visible from Lambeth Palace Road.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: The interior view upwards shows the end of the conservatory wall and ceiling.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: The interior includes tubular steel and glass shaft for the elevator.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: An interior view that shows a children's slide and an activities zone. Starslide, a fiberglass slide, seventeen feet high, created by Lilliane Lijn, is part of the activities area.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: The view straight up into the ceiling reveals the pattern of arch supports.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Forum Building and Plaza

Forum Building and Plaza

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004
Creator: Herzog & de Meuron
Description: A close view of the decorative metal cladding of one of the pillars is shown in this view. The texture consists of shiny area punctuated with pierced areas.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Forum Building and Plaza

Forum Building and Plaza

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004
Creator: Herzog & de Meuron
Description: A close detail of the exterior facade looking straight skyward shows how breaks in the surface of the triangular building are created to include windows which allows natural light into the interior space.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Forum Building and Plaza

Forum Building and Plaza

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004
Creator: Herzog & de Meuron
Description: A very close detail of the exterior of the building shows the textured blue concrete and a large vertical angular break in the surface of the facade shows a window inserted in the fissure.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Forum Building and Plaza

Forum Building and Plaza

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004
Creator: Herzog & de Meuron
Description: The close detail view shows the decorative textures of the panels comprising the skylight walls.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design