You limited your search to:

  Access Rights: Use restricted to UNT Community
  Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Frederic Hamilton Building, Denver Art Museum, Civic Center Cultural Complex

Frederic Hamilton Building, Denver Art Museum, Civic Center Cultural Complex

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2006
Creator: Libeskind, Daniel
Description: The Frederic Hamilton building is a 2006 extension of the Denver Art Museum located within the Civic Center Cultural Complex.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Frederic Hamilton Building, Denver Art Museum, Civic Center Cultural Complex

Frederic Hamilton Building, Denver Art Museum, Civic Center Cultural Complex

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2006
Creator: Libeskind, Daniel
Description: The entrance and spider sculpture are on the eastern side of the building.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Beijing National Indoor Stadium

Beijing National Indoor Stadium

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Description: A close detail of the eastern facade is shown in this view. Text in Chinese and English is also visible in this view.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Beijing National Indoor Stadium

Beijing National Indoor Stadium

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Description: The view shows the northern end of the eastern elevation of the Olympic stadium.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Beijing National Indoor Stadium

Beijing National Indoor Stadium

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Description: The view shows the eastern elevation closely. The glass panes, the angle and the curvature of the roof line as well as the Beijing banner are shown.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Beijing National Indoor Stadium

Beijing National Indoor Stadium

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Description: The view shows the exterior southern facade of the stadium. The Olympic rings are outside and visible in this view. Some vicinity is shown as are some pedestrians in the area.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Beijing National Indoor Stadium

Beijing National Indoor Stadium

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2007
Creator: Beijing Urban Engineering Design and Research Institute
Description: The view of the stadium is of the entire eastern elevation at some distance.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Central Park Nocturnal Snow II

Central Park Nocturnal Snow II

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005
Creator: Ferguson, Max, 1959-
Description: Empty sidewalk, snow covered, along Central Park is shown at night in the winter. Street lamps illuminate the empty sidewalk.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: Frank Gehry designed seating for the exhibition areas.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The skylight and supporting structure consists of tubular trusses.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The facade overlooking Grange Park is clad in blue titanium panels and includes an exterior staircase.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The sculpture exhibtion area contains objects from several cultures.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The Bailie Court room is used for special gatherings and meetings.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The Walker court includes seating with serpentine stairs overhead.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The serpentine staircase is made of plywood and is wrapped in windows.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: On level two the entrance of a staircase forms from a perimeter arcade around Walker Court.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: The spiral ramp descends toward the exit and gift shop.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Transformation: Art Gallery of Ontario

Transformation: Art Gallery of Ontario

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2005/2008
Creator: Gehry, Frank Owen & Webb, Craig
Description: Exiting from the stairs on level three leads to Bailie Court.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
650 Apartments

650 Apartments

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2006
Creator: Ofis Arhitekti
Description: The view is of the apartment building in the distance with some parked cars. The facade is comprised of square shapes for windows and the laminate siding. Some yellow siding detail is also visible.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
650 Apartments

650 Apartments

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2006
Creator: Ofis Arhitekti
Description: The view is of the facade of one of the four apartment modules. The facade is a rich reddish brown and bright yellow with many square windows and balconies.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Big Sweep

Big Sweep

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004
Creator: Oldenburg, Claes
Description: The large sculpture depicts a broom and a dustpan. The dustpan is bright blue and the broom sweeps two pieces of white debris.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: The interior of the children's hospital includes a vaulted glass ceiling and a bright red elevator from the lobby to the fourth floor. A cafeteria is on the ground, so-called beach level, floor.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: The rear elevation detail and a view upward of the Conservatory is visible.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design
Evelina Children's Hospital

Evelina Children's Hospital

Access: Use of this item is restricted to the UNT Community.
Date: 2004/2005
Creator: Michael Hopkins and Partners
Description: Four levels of vaulted glass, steel and brick are juxtaposed.
Contributing Partner: UNT College of Visual Arts + Design